6 maj 2018
14:45

IFK Kumla Vit

Referat: Finnerödja IF Vit - IFK Kumla Vit

Årets andra match mot Kumla ägde rum 30 minuter efter matchen mot Mosjö, och även denna gång så kom vi inte riktigt igång efter pausen. Kumla är duktiga och började i ett bra tempo samtidigt som vi inte var på tå. Snabbt hade de gjort 2 mål och vi var inte alls med i matchen. Efter en kämpa-situation i straffområdet lyckades Elina peta in en reducering till 1-2, men tyvärr så han Kumla öka på till 1 - 4 innan pausvilan.
Efter lite pep och instruktioner, så kom vi ut som ett annat lag i andra halvlek och kämpade på jättebra. En bit in i andra halvlektog deras målvakt ett bakåtpass med händerna och vi fick frispark i deras straffområde. En påpasslig Elina drog till direkt och via målvakten gick bollen i mål. Vi hade reducerat till 2 - 4, och det stod sig matchen ut.
Det betyder att vi vann andra halvlek med 1-0, vilket vi tar med oss till nästa match.
Bra kämpat av alla tjejer och vi såg även att tjejerna verkligen försöker göra saker vi pratat om och tränat på.
Nu måste vi bara fundera på hur vi ska komma igång bättre från början i den andra matchen, vilket gäller båda lagen.